Malzemeler2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı bulgur
5 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
3/4 Su bardağı zeytinyağı
3 Orta boy kuru soğan
8 Tane yeşil soğan
1 Demet maydonoz
1 Tatlı kaşığı biber salçası6 KişilikYapılışı
Mercimek ayılanır ,yıkanır.Tencereye konur ve su ilave edilerek pişirilir.
Pişen mercimeğin üzerine bulgur ilave edilir.Karıştırılır ve karıştırıldıktan sonra üstü kapatılarak bekletilir.
Soğanlar ve maydonoz ayıklanıp ince olarak doğranır ve bir tabağa alınır.
Diğer tarafta kuru soğanlar ayıklanır blenderda kıyılır.Bir tavaya kuru soğanlar ve yağ koyularak tuzu ve salçası ilave edilerek orta alevli ateşte 10dk a kavrulur ve ocaktan alınır.
Bu karışım bekletilen mercimek ve bulgurun üzerine ilave edilir.Üzerine baharatların hepsi koyularak iyice karıştırılır.Yeşil soğan ve maydonoz ilave edilerek kariştırılır.İyice karıştırdıktan sonra elle şekil vererek servis yapılır.
Afiyet olsun.Uyarı :
Tarife tam olarak uyulduğunda kıvamında ve lezzetli mercimekli köfte yapabilirsiniz.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder