Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KUSURSUZ PİZZA

Malzemeler3 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket  instant kuru maya
1/2 su bardağı zeytinyağı
Sosu İçin1/2 fincan zeytinyağı
2 orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 büyük domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ketçap
2 adet yeşil biber
Pizza Üst Malzemeleri
Sucuk,sosis,salam
Mantar
Siyah zeytin
Kaşar peyniri
1 kutu orta boy konserve mısır (isteğe bağlı)
HamurunYapılışıUn,ılık süt,tuz,şeker,yumurta,zeytinyağı ve instant kuru maya bir kaba koyulur.Yoğrulan hamurumuz üzerine nemli bir bez koyularak 10 dk.dinlenmeye bırakılır.Sosun Yapılışı
Soğanlar soyulur,dörde bölünerek blenderde doğranır.Zeytinyağı ve soğanlar tencereye koyulur ve kavrulur.Kavrulan soğanların üzerine biber salçası ve ince ince doğradığımız yeşil biberler ilave edilir.Salça iyice karıştırıldıktan sonra blenderde çektiğimiz domates ve sarımsaklar ilave edilir.Üzerine tüm baharatlar ilave edilerek karıştırılır.İyice karıştırdıktan sonra ocağın altı biraz kısılır ve sosumuz suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirilir.

Pişen sosumuz soğumaya bırakıldığında üzerine 2 yemek kaşıği ketçap ilave edilerek karıştırılır.

Sosumuz soğumaya bırakıldıktan sonra fırın tepsimizi yağlayıp mayalamaya bıraktığımız hamuru tepsimize yayarız.Tepsiye yaydığımız hamurumuzun üzerine soğuyan sosumuzu süreriz.

Pizzamızın üst malzemelerini isteğimize göre hamurumuzun üzerine dizeriz.Bu dizme işini önce sosis,salam,sucuk (tercihe göre karışık veya sadece herhengi biri olabilir) dizilir.Dizme işini pizzamızın daha lezzetli olması için bol malzeme ile yapmalıyız.Mantarlar yıkanıp süzülür.İnce ine doğranarak dizilir.Mantarların üzerine çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytinler dizilir.İsteğe göre mısır da ilave  dizilir.

Fırını 200 dereceye ayarlayarak tepsimiz fırına sürülür.Hamurun altı kızarınca rendelenmiş  kaşar peyniri üzerine yayılır ve fırın kapatılarak kaşar peynirinin erimesi için birkaç dakika fırının içinde bekletilir.Tepsimiz fırından çıkartılır.Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun
Not
özellikle turbo fırınlarda pizzamizın üst malzemelelerinin yanmaması için fırın tepsimizin üzerine alimünyum folyo sararız.Alimünyum folyoyu hamurumuzun kızarmasına yakın çıkartırız.

0 yorum:

Yorum Gönder