Malzemeler
6 Adet yufka
2 Adet soda
2 Adet yumurta
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Adet orta boy patetes
2 Adet orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
300 gr yağsız kıyma
Yaıplışı
Soğan ayıklanıp yıkanır blenderda kıyılır pates soyulup
yıkanır ve rendelenir kabın içerisinde suda bekletilir.
Kıyma tencereye konup altı yakılır ve karıştırılır.
İki yemek kaşığı yağ ilave edilir ve karıştırılır.
Soğan ve patetesin suyu süzülür kıymaya ilave
edilir karıştırılır iki dk sonra altı kapatılır.
Tepsi yağlanır ve yufkanın 1 tanesi buruşturularak
tepsiye yayılır ve bu işlemi 3 yufkayada uyguladıktan
sonra kıymayı tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine
koyup eşit oranda yayarız ve kalan 2 yufkayı
buruşturarak işleme devam ederiz.
Böreğimizi pişmeden önce istenilen büyüklükte bölünür.
Daha sonra derin kabın içerisine soda yumurta ve kalan
yağı karıştırıp böremizin üzerinde eşit oranda ğezdirilir.
Ve 30 dk bekletilip 230 derecede fırına sürülür 45 dk
sonra böregimiz iyice kızarmışsa fırından çıkarılır ve
10 dk bekletilir servis yapılır.
Afiyet olsun
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder