Malzemeler10 Adet pirzola
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çay kaşığı tuz
1Yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşiği zeytinyağıYapılışı
Teflon tavaya yağ koyulur,üzerine pirzolalar dizilir.Kekik pirzolaların üzerine serpilir.Tavanın altı yakılır.Tava ısındıktan sonra orta hararette pişirilir.Pirzolalar pişmeye başlarken üzerine alümünyum folyo örtülür.Pizolalar kızarınca ters yüz edilerek her tarafının eşit derecede kızarması sağlanır.Pirzolalar kızarınca üzerlerine tuz serpilir ve servis tabağına alınır.Not
Pirzoların yanında patates püresi servis yapılması ayrı bir lezzet katmaktadır.Patates PüresiMalzemeler
5 Orta boy patates
1 Yemek kaşığı tereyağı
3/4 Çay bardağı süt
1 Şeker kaşığı tuzYapılışı
Patatesler haşlanır.Haşlanan patateslerin kabukları soyulur.Haşlanan patatesler çukur bir kaba alınır,içine tuz ve tereyeğı ilave edildikten sonra blenderle iyice ezilir.Süt blenderle ezme işlemi esnasında yavaş yavaş karışıma ilave edilir.
Afiyet olsun
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder