Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KALAMAR

Malzemeler

  1 Kilo süper fresh kalamar
  1 Limon
  1 Tatlı kaşığı karbonat
  1 Su bardağı un
  1 Tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin Malzemeler
   5
   
Yemek kaşığı  yoğurt
  
2      Yemek kaşığı mayonez       Diş sarımsak

.   

Yapılışı

  kalamar çukur kaba konup üzerine limon suyu ve karbonat ilave edip karıştırılır ve en az 1 gece bekletilir
Kalamar yıkanıp süzgece konulur ve 15 dakika bekletilir.Süzülen
    Sosun Yapılışı
 Sonra bir kabın içerisine unla tuzu koyup karıştırıp kalamarların bir kısmını unlayıp  kızgın yağda kızartırız kızaran kalamarları  yağdan alıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa koyarız. Malzememiz  bitinceye kadar işlem devam eder.
   
Sarımsak soyulup yıkanır.Tabağın içinde ezilir. Üzerine yoğurt  İlave edilir.Mayonez konup karıştırılır. Servis tabağına konulup kızarmış kalamarla servis yapılır.

Afiyet olsun

İp Ucu

Karbonatı kabartma tozuyla karıştırmayalım . Özellikle karbonat olması gerekmektedir.
Karbonat ve limon suyu ile avcarlanan kalamar sulanır.Un ve tuzu avcarlamayı kalamarın suyunu süzmeden yapmaya özellikle dikkat etmeliyiz. Un az gelirse ilave edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder