Malzemeler1,5 kg hamsi
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon silme
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sumak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 büyük soğan8 Kişilik
YapılışıHamsiler baş kısmından tutularak bel kemikleri ile beraber ayıklanır ( istenirse bel kemiği çıkarılmadanda yapılabilir).Süzgece alınır,yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Soğanlar soyulur,yıkanır ve halka şeklinde ince ince doğranır.Doğranan soğanların üzerlerine baharatların tamamı ilave edilek soğanlar avcarlanır.
30x30 ebatında tepsi zeytinyağı ile yağlanır. Üzerine avcarlanmış soğanların tamamı dizilir.Soğanların üzerlerine hamsilerin tamamı karın kısımları üste gelecek şekilde çok sık (aralıksız) olarak dizilir ve kalan yağ tepsiye dizilen balıkların üzerine gezdirilir.
Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kaplanır. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 300 derecede pişmeye bırakılır.Hamsiler kızarınca tepsi fırından çıkarılır ve servis yapılır.
Not : Baharatların lezzeti hamsiye farklı bir tat verdiği için özellikle hamsiden hoşlanmayanlara önerilir.Yemek pişerken bir limon kabuğunu
fırının içine koyalım fırının daha az hamsi kokmasını sağlamış oluruz.
Roka salatasının tarifi salatalar bölümündedir.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder