Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KAŞARLI ENGİNAR

Malzemeler
1\3Tavuk fileto
4 Adet enginar
1 Su bardağı bezelye
3 Veya 4 Adet patates
1 Adet soğan
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Kahve fincanı su biraz eksik


6 Kişilik

Yapılışı

Patatesler soyulup yıkanır ve küp şeklinde doğranır ve
tuzlu suda bekletilir ve enginarlar yıkanır ve küp şeklinde
doğranır ve patateslere ilave edilir ve bekletilir.
Bezelye süzgece konur ve bolca su tutulur ve üzerine
enginar ve patatesler ilave edilir ve üzerlerine su tutulur
ve sebze karışımını düdüklü tenceresine konur ve düdüklü
tencerenizin kullanma kılavuzuna göre malzememiz haşlanır.

Tavuk etini yıkadıktan sonra küçük küçük doğranır ve
soğan ayıklanıp yıkadıktan sonra küp şeklinde doğranır ve
tencereye yağ konur ve soğan ilave edilir ve ocak yakılır
soğan karıştırılır ve soğan pembeleşince et ilave edilir ve
karıştırılır  2 dk sonra su ilave edilir ve 10 dk sonra ocak
kapatılır.

Haşlanmış olan sebzelerin suyunu süzdükten sonra pişmiş olan
etin üzerine ilave edilir üzerine tuz ekilir ve karıştırılır ve yememizi
fırına dayanıklı kabın içerisine koyup üzerine rendelenmiş kaşar
gezdirilir ve fırına sürülür kaşarlar eriyip ve kızarınca fırından
alınır ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder