Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK

Malzemeler

3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker artı 1 yemek kaşığı
1 Su bardağı rendelenmiş havuç
1Su bardağı küçük parçalara ayrılmış  ceviz içi isteğe bağlı azaltılır
1\2 Subardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm isteğe bağlı azaltılır
3 Su bardağı silme un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın isteğe bağlı azaltılır

YAPILIŞI
Rendelenmiş havuç ve ceviz,kuru üzüm derin bir kabın içerisine
konur ve üzerine un ,tarçın, vanilya, kabartma tozu eleyerek
konur ve kaşık yardımıyla karıştırılır.

Derin bir kabın içerisine yumurtalar kabuğundan ayrılarak konur ve
üzerine şeker ilave edilir mikser yardımıyla 5 dk çırpılır ve yağ yavaşça
yumurta karışımına ilave edilir 1 dk çırpılır ve karıştırıp beklettiğimiz   malzemeleri yumurta karışımına ilave edilir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.

Kek kalıbı yağlanır ve yağlanan kalıba biraz un serpilir ve malzememizi
kalıbın içerisine konur 170 dc fırına sürülür 45 dk sonra küçük bıçak
yardımıyla bıçağı kekin içerisine batırarak  kontrol edilir bıçağın üzerine hamur parçaları yapışmışsa bir süre daha pişirilir ve yine kontrol edilir
kekimiz pişmiş ise fırından alınır kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder