Malzemeler
1 Kğ. pancar
3 Adet taze sarımsak 3 diş kuru sarımsak
1 Adet limon
1 Kahve fincanı elma veya üzüm sirkesi
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Pancarlar iyice yıkanır ve bıçak yardımıyla soyulur
halka şeklinde doğranır ve düdüklü tenceresine konur
sarımsaklar soyulup yıkanır tencereye ilave edilir tencereye
bir bardak su konur ve tencerenin kapağı kapatılır ve ocak
yakılır düdüklü tencerenin tarifine göre süre ayarlanıp
pişirilir.
Pişen pancarlar servis kasesine alınır ve taze sarımsaklar
ayıklanıp yıkanır doğranır pancarların üzerine konur tuz ,limon
suyu, sirke ilave edilir servis yapılır.
Afiyet olsun.
pişirilir.
Pişen pancarlar servis kasesine alınır ve taze sarımsaklar
ayıklanıp yıkanır doğranır pancarların üzerine konur tuz ,limon
suyu, sirke ilave edilir servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder