1 Kg hamsi
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı tuz
1 Su bardağı mısır unu
Yapılışı
Hamsi temizlenip yıkanır ve süzgece konur.Kabın içinde mısır unu ve tuz karıştırılır.Tava yağlanır.Daha sonra hamsi una bulanır.
Tavaya yuvarlak şekilde sıkıca boşluk bırakmadan dizilir.Ortasınada dizilir.Altı yakılır tava iyice ısınınca altı kısılır.kızarmaya başlayınca tava sağa sola sallanır.
Sıpatula yardımıyla balıkların altına bakıp kızarınca Tavamızın üzerine düz tabak koyup daha sonra elimizi tabağın üzerine koyup ters yüz ederiz Kızarmamış yüzü tekrar tavaya koyup kızartırız.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder