Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

TAVADA HAMSİ

Malzemeler
1 Kg hamsi
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Şeker kaşığı tuz
1 Su bardağı mısır unu

Yapılışı


inciakyol gönderdi. | Yorum Ekleyin | 19 Ocak 2008 | Balıklar

Hamsi temizlenip yıkanır ve süzgece konur.Kabın içinde mısır unu ve tuz karıştırılır.Tava yağlanır.Daha sonra hamsi una bulanır.

Tavaya yuvarlak  şekilde  sıkıca  boşluk  bırakmadan  dizilir.Ortasınada dizilir.Altı yakılır tava iyice ısınınca altı kısılır.kızarmaya başlayınca tava sağa sola sallanır.

Sıpatula yardımıyla balıkların altına bakıp kızarınca Tavamızın üzerine düz tabak koyup daha sonra elimizi tabağın üzerine koyup ters yüz ederiz Kızarmamış yüzü tekrar tavaya koyup kızartırız.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder