2 Tane soğan
1 Tane pırasa
2 Tane havuç
2 Tane domates
4 Tane biber
Yarım kğ. Mantar
1 Şeker kaşığı tuz
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Çay bardağı zeytinyağı
5 Diş sarımsak
Yapılışı
6 Kişilik
Tavuk etimiz kuş başı büyüklüğünde doğranır ve yıkanıp süzgece konur.Soğan soyulup yıkanır ve küp şeklide doğranır.
Pırasa ve havuç ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Domates yıkanır ve doğranır.Biber ve mantar ayıklayıp yıkanır ve doğranır.Sarımsak ayıklanıp yıkanır.
Pırasa ve havuç ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Domates yıkanır ve doğranır.Biber ve mantar ayıklayıp yıkanır ve doğranır.Sarımsak ayıklanıp yıkanır.
Yağ ve salça tencereye konup altı yakılır. Soğan ilave edilir ve tuz konulup karıştırılır.
Havuç ve biber konup karıştırılır.Domates konup karıştırılır.Daha sonra pırasa ve mantar ilave edip karıştırılır .Tavuk eti ve sarımsak konulur ve karıştırılır.Tencere kapağı kapatılıp altı kısılır. 12 veya 15 dakika sonra ocak kapatılır.
Havuç ve biber konup karıştırılır.Domates konup karıştırılır.Daha sonra pırasa ve mantar ilave edip karıştırılır .Tavuk eti ve sarımsak konulur ve karıştırılır.Tencere kapağı kapatılıp altı kısılır. 12 veya 15 dakika sonra ocak kapatılır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder