Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ETLİ VE SOYA KIYMALI HAMBURGER

Malzemeler

300 ğr koyun kıyması
1 Su bardağı soya kıyması
2 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 Şeker kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Yemek kaşığı tereyağı
4 Adet hamburger ekmeği
Mayonez
ketçap
kıvırcık
soğan
domates

Yapılışı
Soğan soyulur ve yıkanır dörde bölünür ve blenderda kıyılır.
Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve kıyılır.Geniş kabın içine kıyma
ve soya kıyması tel süzgece konur yıkanır kıymaya ilave edilir
üzerine kıydıgımız soğan,maydanoz ve tuz karabiber ilave edilir
ve iyice yoğrulur.

Hacımızı ben 4 eşit parçaya böldüm isteğe bağlı çoğaltılır.
harcımızın bir parçasını avcumuzun içine alıp yuvarlıyarak şekil
verelim yovarladıktan sonra üzerine avcumuzla bastırıp yatsı
şeklini verip teflon tavaya koyalım harcımız bitinceye kadar
işlem devam eder ve tavanın altı yakılır ve tereyağı ilave edilir köfteler kızarmaya başlayınca üzerini çatal yardımıyla bastıralım köftelerin altı
kızarınca çevirelim ve çevirdiğimiz taraf kızarınca ocağı kapıyalım.

Hamburger ekmeklerini ortadan keselim isteğe bağlı içlerine ketçap
mayonez sürelim ve isteğe bağlı soğan halkaları kıvırcık yaprağı
ve domates halkaları koyup üzerine köftemizi ilave edip üzerine
ekmemiğimizin diğer parçasını koyup hamburgerleri servis tabağına
koyalım.

Afiyet olsun

Öneri
Hamburgerler ısıtılarak servis yapılırsa daha lezzetli olur.

0 yorum:

Yorum Gönder