Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

AŞKIMA ÇİLEKLİ JÖLELİ PASTA

MALZEMELER

2 Tane yumurta
1 Kahve fincanı şeker
2 Kahve fincanı un
Yarım kahve fincanı limon suyu ve su
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket kıremşanti
1 Su bardağı süt
1\2 Kğ çilek
1 Paket jöle
1 Kahve fincanı tuzsuz antep fıstığı

YAPILIŞI

Yumurta derin kabın içerisine kırılıp konur ve mikserle çırpılır
ve üzerine şeker ilave edilir 5 dk çırpılır un,kabatmatozu, limon
suyu yumurta karışımına ilave edilir ve karıştırılır.

Kek kalıbı yağlanır ve hamur kalıba konur 170 dc fırına sürülür ve
kızarınca fırından alınır soğumaya bırakılır.

Çilekler yıkanır ve süzgece konur bekletilir.

Kıremşanti derin kaba konur ve süt ilave edilir katılaşıncaya kadar
çırpılır.Soğuyan keki kalıptan çıkarıp bıçak yardımıyla ortasından ikiye
bölünür  ve kekin bir parçasını servis tabağına konur ve hafifçe sütle
ıslatılır ve üzerine kırem şantinin birazı sürülür. Çilekler ortadan ikiye
bölünerek kırem şantinin üzerine dizilir ve diğer kek parçası üzerine
konur ve kalan kıremşanti üzerine ve yanlarına sürülür ve üzerine şakildeki gibi çilekler konur.

Jöle üzerindeki tarife göre yapılır ve soğumaya yakın donmadan çilekli
pastanın üzerine gezdirilir ve çekilmiş antep fıstığı şekildeki gibi yanlarına
serpilir ve buzdolabında iki saat bekletilir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder