Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE

Malzemeler

1 Kg sotelik et
1 Veya 2 kase arpacık soğan
4 Tane sivri biber
2 Tane domates
     1 Şeker kaşığı biber salçası
     1 Şeker kaşığı silme kara biber
     1 Şeker kaşığı silme tuz
     1 Yemek kaşığı tereyağı
     2 Yemek kaşığı zeytinyağı
     1 Fincan su

Yapılışı

6 Kişilik

Küçük şekilde doğranmış etler yıkanır. Suyu süzülerek tepsiye konur. Tercihe göre 1 veya 2 kase kabukları soyulmuş soğan yıkanır. Kuruması İçin havlunun üzerine konur. Biber ayıklandıktan sonra yıkanır.
.
İnce şekilde doğranır.Domates soyulup küp şeklinde doğranır.2 kaşık yağ küçük derin  kaba konur. Altı yakılır yağ ısınınca soğanlar ilave edilir ve  2 dakika karıştırılır,altı  kapatılır. Soğan,domates,biber, salça, karabiber,tuz ve tereyağı etin üzerine konur. Su ilave edilir,karıştırılır.

300 Derece ısıtılmış fırına sürülür. 20 dakika sonra fırının ısısı 230 dereceye düşürülür. Ve pişmekte olan yemeğimizin üzerine yanmaması için yağlı kağıt konur. 45 veya 50 dakika sonra fırından çıkarılır,servis yapılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder