1 Kg sotelik et
1 Veya 2 kase arpacık soğan
4 Tane sivri biber
2 Tane domates
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı silme kara biber
1 Şeker kaşığı silme tuz
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Fincan su
Yapılışı
6 Kişilik
Küçük şekilde doğranmış etler yıkanır. Suyu süzülerek tepsiye konur. Tercihe göre 1 veya 2 kase kabukları soyulmuş soğan yıkanır. Kuruması İçin havlunun üzerine konur. Biber ayıklandıktan sonra yıkanır.
.
İnce şekilde doğranır.Domates soyulup küp şeklinde doğranır.2 kaşık yağ küçük derin kaba konur. Altı yakılır yağ ısınınca soğanlar ilave edilir ve 2 dakika karıştırılır,altı kapatılır. Soğan,domates,biber, salça, karabiber,tuz ve tereyağı etin üzerine konur. Su ilave edilir,karıştırılır.
300 Derece ısıtılmış fırına sürülür. 20 dakika sonra fırının ısısı 230 dereceye düşürülür. Ve pişmekte olan yemeğimizin üzerine yanmaması için yağlı kağıt konur. 45 veya 50 dakika sonra fırından çıkarılır,servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder