Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

KARIŞIK SALATA

Malzemeler

1 Tane kıvırcık
1 Tane küçük kırmızı lahana
1 Tane limon
1 Kaşık silme tuz
2 Kaşık zeytinyağı
Yarım kğ karnıbahar
Yarım demet maydanoz
8 Tane domates

Yapılışı

Karnıbahar istenilen büyüklükte parçalara ayrılır yıkanır.
Tencereye su konur ve altı yakılır.Su kaynayınca karnıbaharlar
ilave edilir ve suyun karnıbaharların üzerinde olmasına dikkat edilir.

10 Dk sonra karnıbaharlar süzgece alınır.Kıvırcık ve maydanoz ayıklanıp yıkanır ve doğranır.Kırmızı lahana yıkanır ve parçalara bölüp blenderda
kıyılır.Malzemeler şekildeki gibi servis tabağına dizilir.


Limon suyu ve zeytin yağı salatamızın üzerine ğezdirilir.
Karnıbaharların reklenmeri için karnıbaharları haşlarken
birkaç parça kırmızılahana ilave edilir.

Afiyet olsun.

Öneri salatanın tuzunu servis yaparken ilave edilirse salatamız
daha canlı görünür.

0 yorum:

Yorum Gönder