Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

Malzemeler

1 Tane tavuk göğsü
3 Tane orta boy havuç
1 Su bardağı pirinç
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
4 Büyük bardak su (isteğe göre su azaltılıp çoğaltılabilinir)

Yapılışı

Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye koyup üzerine su ve tuz ilave edilip, altı yakılıp tencere kapağı kapatılır. Su kaynayınca altı kısılır. 10 dakika sonra altı kapatılır. Tavuk göğsü tencere den alıp soğumaya bırakılır.

Tenceredeki tavuk suyu başka kaba alınır. Tencereye yağ, salça konup altı yakılır. Karıştırılıp yağ ısınınca tavuk suyunu ilave edilir. Daha sonra pirinç ayıklanıp yıkanıp kaynayan suya ilave edilip karıştırılır.

Yıkanıp soyulan havuç doğranır ve çorbaya konur.Soğuyan tavuk etini küçük parçalara ayırıp çorbaya ilave edelim ve karıştıralım. 15 dakika sonra kontrol edip pişmişse altını kapayalım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder