Malzemeler1 Kğ fasulye
1\2 Kğ koyun eti veya dana eti
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı biber salçası silme
1\2 Çay bardağı su
2 Adet domates
Yapılışı
Fasulye yıkanıp bıçak yardımıyla iki ucu kesilip istenilen
büyüklükte doğranır. Et kuş başı büyüklüğünde doğranır
ve yıkayıp suyu süzülür tencereye konur ve üzerine salça,
yağ,su ilave edilir iyice karıştırılır ve üzerine doğradığımız
fasulyeler konur.
Domates yıkanıp küp şeklinde doğranır ve fasulyenin üzerine
konur ve üzerine tuz serpilir tencerenin kapağını kapatıp
ocak yakılılır yemek kaynadıktan 5 dk sonra ocak kısılır
25 dk sonra yemek kontrol edilir fasulye pişmiş ise ocak
kapatılır.Yemek karıştırılmadan pişirilyor ve servis yapılyor.
Afiyet olsun
Öneri çocuklar fasulyeyi sevmeye bilirler fasulyenin
pişmesine 20 dk kala fasulyenin üzerine doğranmış
patetes ilave edilirse cazip hale gelebilir.
Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
0 yorum:
Yorum Gönder