Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.
KEREVİZ
Malzemeler
1 Kğ.kereviz
2 Ortaboy patates
4 Tane havuç
1 Ortaboy soğan
2 Yemek kaşığı fındık yağı veya ayçiçekyağı
2 Yemek kaşığı zeytinyağı isteğe bağlı artırılabilir
1 Tatlı kaşığı silme tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı mandalina suyu
Yapılışı
Kerevizlerin kabukları soyulur küp şeklinde doğanır ve
kararmaması için suda bekletilir.
Soğanın kabukları soyulur yıkanır ve küp şeklinde borcamın
içine doğranır.
Havuçlar soyulur ve yıkanır istenilen şekilde soğanın üzerine doğranır.
Patatesler soyulup yıkanır küp şeklinde havuçların üzerine doğranır.
Kerevizi sudan alıp patateslerin üzerine konur.
Ayçiçek yağı,şeker,tuz,mandalina suyu ilave edilir.
Kerevizin yaprakları ayıklanır ve iyice yıkanır doğranır malzemenin
üzerine ilave edilir ve borcam tencerenin kapağı kapatılır.
Tencere ocağa konur ve ocak yakılır yemeğimiz kaynamaya başlayınca
ocak kısılır yemeğimiz kaynadıktan 15dk sonra zeytinyağı ilave edilir.
Zeytinyağı ilave edildikten 10 dk sonra ocak kapatılır.
Afiyet olsun.
Öneri borcam tenceresini ocağa konduğunda ocağı alevde yakmıyalım
fazla ısı borcam tenceesinin çatlamasına sebeb olur .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder