Hoş Geldiniz
Yemek yapmayı ve yemeyi seven biri olarak yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Sağlıklı lezzetli ve kolay olmasına çabaladım. Ben soğuk ve sıcak yemeklerde zeytinyağı ve tereyağı kullandım. Sizler dilediginiz yağı kullanabilirsiniz. Zamanla yaptıklarımı sizlerle paylaşacağım.
Bu sitenin oluşmasında bana fikir verenlere, emeği geçenlere,
bıdırdamasına rağmen fotoğrafları çekmeye yardımcı olan Şafak'a yemeklerimi tırtıklamasına rağmen teşekkürler.

FIRINDA TAVUK BAGET

Malzemeler

8 Tane tavuk baget
6 Tane orta boy patates
1 Şeker kaşığı biber salçası
1 Şeker kaşığı silme kekik
1 Şeker kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kara biber
2 Yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

4 Kişilik

Tavuk bagetler yıkanıp tepsiye konur.Patates soyulur ve yıkanıp doğranıp suyun içinde bekletilir. Salça, kekik, tuz,karabiber ve yağ ,bagetlerin üzerine konur. Patatesin suyu süzülür ve malzemeye ilave edilerek karıştırılır.

300 derece ısıtılmış fırına konur.Yemeğimiz kaynayınca 230 dereceye düşürülür.45 dakika sonra kontrol edilir. Pişmiş ise yemek fırından çıkarılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder